Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ακραίφνιο – Άσκρη 2-0 !

Ο δυνατός αέρας που φυσούσε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα επηρέασε τις προσπάθειες και των δύο ομάδων με αποτέλεσμα να δούμε ειδικά στο πρώτο μέρος ένα παιγνίδι με τη μπάλα να βρίσκεται συνεχώς ψηλά. Οι φιλοξενούμενοι ποδοσφαιριστές τής Άσκρης προσπαθούσαν να διώχνουν τη μπάλα μακρυά από την περιοχή τους, ενώ οι γηπεδούχοι παρασυρόμενοι, τους ακολούθησαν σ’ ένα ανούσιο παιγνίδι με πάνω τη μπάλα.
Το Ακραίφνιο προηγήθηκε νωρίς στο 13΄ λεπτό με σούτ του Μαυροδήμου από θέση πλάγια και στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Οι γηπεδούχοι πίεζαν στη συνέχεια, αλλά με ανορθόδοξο τρόπο, ενώ κατά περίεργο επίσης τρόπο δεν δοκίμασαν κάποιο αξιόλογο σουτ τη στιγμή που είχαν ευνοϊκό τον άνεμο. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι η ‘Ασκρη σ’ αυτό το ημίχρονο δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία, αφού οι ποδοσφαιριστές της περιορίστηκαν απλώς στο να διώχνουν τη μπάλα.
Το σκηνικό άλλαξε στην επανάληψη, αφού τώρα πλέον το Ακραίφνιο έπρεπε να βρεθεί αντιμέτωπο με τον αέρα που φυσούσε εκνευριστικά. Οι παίκτες της Άσκρης πίεσαν για το γκόλ, αλλά ο Ευσταθίου έχασε στο 51΄την ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν τον πρόλαβε ο Μάρας ο οποίος έκοψε τη μπάλα με πολύ καλό τάκλιν. Λίγα λεπτά αργότερα οι παίκτες και των δύο ομάδων «κόλλησαν» με αποτέλεσμα το κόρνερ του Βασιλείου να περάσει ανεκμετάλλευτο για την Άσκρη. Στο τελευταίο μισάωρο της συνάντησης οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι τα ηνία του αγώνα και σφυροκοπούσαν συνεχώς τα καρέ της Άσκρης. Η πίεσή τους καρποφόρησε στο 64΄και πάλι  με τον Μαυροδήμο, ο οποίος πήρε το ρημπάουντ από την απόκρουση του τερματοφύλακα της Άσκρης και από κοντά έκανε το τελικό 2-0. Είχε προηγηθεί σούτ του Αγαπητού.
Οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλη μέρα τον Μαυροδήμο, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Μάρας, Χρήστου, ο νεαρός Μπεθάνης που μπήκε αλλαγή στο 72΄στη θέση του Αγαπητού και ο Μπλούνας.
Το Ακραίφνιο αγωνίστηκε με τους Χατζή, Ζαβέρδα, Τερόλλι, Μάρα, Ζιάκα, Μαυροδήμο, ( Βασιλείου )Αγαπητό, ( Μπεθάνη ) Χρήστου, Μπαμπέκο,( Μπλούνα )  Αγγέλου, Παυλιώτη.
Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ακραιφνίου Κουκοβίνος Νεκτάριος είπε για το παιγνίδι : « Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι τα παιδιά δεν προπονήθηκαν καθόλου όλη τη βδομάδα λόγω καιρού, τότε μπορούμε να δικαιολογήσουμε την μέτρια σημερινή μας απόδοση. Αν προσθέσουμε και τον δυνατό αέρα που φυσούσε σήμερα τότε οι λόγοι είναι περισσότεροι. Σημασία έχει πάντως ότι κερδίσαμε και μάλιστα μια δυνατή ομάδα και κοιτάμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Στο 1ο ημίχρονο δεν αντιδράσαμε σωστά ειδικά μετά το πρώτο γκόλ που πετύχαμε. Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, συζητήσαμε με τούς παίκτες στα αποδυτήρια και τους ζήτησα να κάνουν κάποια πράγματα συγκεκριμένα. Θέλαμε να παίξουμε με τη μπάλα κάτω και το κάναμε. Επικρατήσαμε νομίζω κατά κράτος του αντιπάλου και κερδίσαμε δίκαια. Μας περιμένει τώρα ένα δύσκολο εκτός έδρας παιγνίδι με την Ανάληψη και θα πρέπει να προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα».