Τρίτη 13 Μαρτίου 2012


Ακραίφνιο –Υψηλάντης 5-0

Καταιγιστικός ο Απόλλων Ακραιφνίου πέτυχε μεγάλη νίκη απέναντι στον Υψηλάντη. Οι ποδοσφαιριστές του Ακραιφνίου πραγματοποίησαν καταπληκτική εμφάνιση και πιστοποίησαν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται εδώ και τρία χρόνια. Επέβαλαν από την αρχή του αγώνα το δικό τους ρυθμό και στην κυριολεξία έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στο γήπεδο. Είχαν συντριπτική κατοχή, πολύ καλή κυκλοφορία, εξαίρετη ανάπτυξη και επιτέλους είχαν κάτι που τους έλειπε πολύ στα τελευταία τους παιγνίδια : ουσία στο παιγνίδι τους. Είναι αλήθεια ότι η ομάδα του Ακραιφνίου θα βρισκόταν πολύ πιο πάνω στην βαθμολογία άν οι παίκτες του είχαν μετατρέψει σε γκολ κάποιες από τις απίστευτες ευκαιρίες που δημιούργησαν σε πάρα πολλούς αγώνες. Ο Υψηλάντης είχε την ατυχία να βρεθεί απέναντι σε μιά ομάδα που έκανε το καλύτερό της φετινό παιγνίδι. Παρουσίασε πολλές αδυναμίες στον αμυντικό τομέα, έχασε νωρίς τη μάχη του κέντρου, ενώ επιθετικά δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία για γκόλ. Φυσιολογικά λοιπόν γνώρισε την ήττα, η οποία έμεινε σε χαμηλά επίπεδα, επειδή ο μόνος διακριθείς ποδοσφαιριστής ήταν ο τερματοφύλακας Κώνστας ο οποίος πραγματοποίησε μερικές σωτήριες επεμβάσεις και επειδή ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη αμέσως μετά το τελευταίο γκολ των γηπεδούχων.
Ο χορός των γκολ άνοιξε για τους γηπεδούχους στο 27΄ όταν ο Μπεθάνης επεχείρησε σούτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυντικών και ο Μπλούνας από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα. Στο 36΄ ο Τερόλλι με δυνατό σούτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής έκανε το 2-0 μετά από πάσα του Παυλιώτη. Στο 38΄ ο Αγγέλου συνδυάστηκε έξοχα με τον Αγαπητό πήρε τη μπάλα από δεξιά και με περίτεχνο τρόπο την πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα Κώνστα κάνοντας το 3-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πέτυχαν να μην χαλαρώσουν ούτε λεπτό και έτσι το τέταρτο γκόλ δεν άργησε να έρθει. Ήταν το 57ο λεπτό όταν ο Μαυροδήμος με έξοχο πλασέ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κώνστα ανεβάζοντας το δείκτη του σκόρ σε 4-0. Το σκόρ έκλεισε ο Αγγέλου με πολύ δυνατό σουτ στο 66΄δείνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη του Ακραιφνίου.
Από τους γηπεδούχους που βρέθηκαν σε πολύ μεγάλη μέρα δεν υστέρησε κανείς. Κορυφαίοι ήταν οι Μαυροδήμος, Παυλιώτης, Αγαπητός, Μπλούνας, ενώ από τον Υψηλάντη διασώθηκε μόνο ο τερματοφύλακας Κώνστας.
Το Ακραίφνιο έπαιξε με τους : Χαντζή, Ζαβέρδα, Τερόλλι, Μάρα, Ζιάκα, Μαυροδήμο, Αγαπητό, Παυλιώτη, Μπλούνα ( 46΄Μπαμπέκος ) Αγγέλου, Μπεθάνη ( 68΄Βασιλείου ).
Ο Υψηλάντης αγωνίστηκε με τους : Κώνστα, Μετόλλι, Κουτσολάμπρο, Τσίρκα, Ντασιώτη, Ζαρκαδούλα Γ. Μαράντο, Αποστόλου, Θεοδωρίδη, Ζαρκαδούλα Σ. Λογαρά.
Ο προπονητής του Ακραιφνίου Νεκτάριος Κουκοβίνος έκανε μετά τον αγώνα την ακόλουθη δήλωση :                « Πραγματοποιήσαμε την καλύτερή μας εμφάνιση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά. Ακολούθησαν κατά γράμμα όσα είχαμε σχεδιάσει πριν τον αγώνα. Είχαμε σωστή αμυντική λειτουργία, κυκλοφορήσαμε πολύ καλά τη μπάλα, αλλάζαμε εύκολα πλευρά ανάπτυξης και βέβαια το πιο σημαντικό είναι ότι είχαμε ουσία στο παιγνίδι μας. Τα πέντε γκολ που πετύχαμε είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνουμε εδώ και τόσο καιρό. Η ομάδα μας βρίσκεται σε  πολύ καλή κατάσταση, αλλά θά ήθελα εδώ να δηλώσω κάτι. Αυτό που πετύχαμε σήμερα, εμένα προσωπικά δεν θα με κάνει σε καμία περίπτωση να μην βλέπω την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι διαθέτουμε μια νεανική ομάδα η οποία είναι φυσιολογικό να δυσκολεύεται απέναντι σε πεπειραμένους, μεγαλύτερους και δυνατότερους από εμάς αντιπάλους. Το λέω αυτό διότι η κατηγορία στην οποία αγωνιζόμαστε έχει και τέτοιες ομάδες και θα πρέπει να μην απογοητευόμαστε όταν φυσιολογικά θα χάσουμε από τέτοιες ομάδες. Αγωνίζονται στην ομάδα μας παιδιά 19, 18, 17, ακόμη και 16 χρονών να μην το ξεχνάμε αυτό».