Οκτώ αγωνιστικές πριν τη λήξη του μαραθωνίου στην α’ κατηγορία και η μεγάλη μάχη για την σωτηρία θα δοθεί από τρεις ομάδες για μια θέση παραμονής, μια θέση ελπίδας και μια θέση άμεσου υποβιβασμού. Επαμεινώνδας, Απόλλων και Ύπατο θα δώσουν τη δικιά τους μάχη σε έναν πραγματικό «εφιάλτη» οκτώ αγωνιστικών. Τα κομπιουτεράκια έχουν πάρει φωτιά αλλά πάντα οι αριθμοί παίζουν το δικό τους παιχνίδι.
Η 12η θέση οδηγεί στην παραμονή, η 13η θέση οδηγεί στην σωτηρία αν η Θήβα ανέβει Γ’ Εθνική και η 14η θέση οδηγεί στη β’ κατηγορία. Ποια θα είναι η τελική κατάταξη των τριών «μονομάχων; Ουδείς βέβαια γνωρίζει…
Το πρόγραμμα και για τους τρεις κρύβει δυσκολίες αλλά καθοριστικές θα είναι η 24η αγωνιστική, η 27η και η 28η όπου θα «κονταροχτυπηθούν» μεταξύ τους χωρίς να γνωρίζει κανείς που θα γείρει η πλάστιγγα.
Θεωρητικά η οροφή παραμονής θα κυμανθεί στους 33 με 35 βαθμούς. Δεν πιστεύουμε ότι θα πάει παραπάνω. Και θεωρητικά υποτίθεται ότι και οι τρεις θα πάρουν τους εντός έδρας αγώνες από δω και πέρα. Όποιος δεν το κάνει αποχωρεί πρόωρα…
Ο Επαμεινώνδας έχει τέσσερα παιχνίδια μέσα. Με Ύπατο, Παρνασσό, Ορχομενό και Ένωση. Αν θέλει να ελπίζει πρέπει να πάρει 12 βαθμούς και να αναζητήσει μια εκτός έδρας νίκη με Κιθαιρώνα, Παναλίαρτο, Απόλλωνα και Αναγέννηση ή εν πάσει περιπτώσει τρεις ισοπαλίες αν τα καταφέρει. Αν το κάνει μπορεί να τα καταφέρει αφού έχει πιο βατό πρόγραμμα από τις άλλες δυο ομάδες.
Ο Απόλλωνας έχει τρία παιχνίδια μέσα. Με ΠΑΟΚυριακίου, Επαμεινώνδα και Παναλίαρτο και εννοείται ότι πρέπει να τα πάρει οπωσδήποτε ειδάλλως χαιρετάει. Αν το κάνει θα πρέπει να αναζητήσει και δυο νίκες εκτός σε Θήβα,Δάφνη, Αμβρυσσέα, Ύπατο και Παρνασσό. Η ομάδα του Ακραιφνίου φαίνεται να έχει την πιο δύσκολη αποστολή.
Το Ύπατο έχει τέσσερα παιχνίδια μέσα και πρέπει να τα πάρει αν θέλει να ελπίζει. Με Αμβρυσσέα, Παναλίαρτο, Απόλλωνα και Αναγέννηση. Από κει και πέρα θα ζητήσει και δυο νίκες σε Επαμεινώνδα, Κιθαιρώνα, Παρνασσό και Ορχομενό. Αποστολή όχι και εύκολη.
Βέβαια μπορεί να υπάρξουν και ισοβαθμίες. Είτε τριπλή, είτε διπλές. Εκεί κριτήριο θα υπάρξει αφού ολοκληρωθούν οι μεταξύ τους συναντήσεις. Πάντως στον α’ γύρο είχαμε:
Ύπατο – Επαμεινώνδας 3-0
Επαμεινώνδας – Απόλλων 1-1
Απόλλων – Ύπατο 2-1

Με την βαθμολογία να διαμορφώνεται

Απόλλων 2 αγ. 3-2 τερμ. 4 β.
Ύπατο 2 αγ. 4-2 τερμ. 3 β.
Επαμεινώνδας 2 αγ. 1-4 τερμ. 1 β.

Εννοείται βέβαια ότι όποια ομάδα κάνει το απόλυτα στα μεταξύ τους ντέρμπι έχει το πάνω χέρι.
Ακριβή προγνωστικά δεν μπορούν να γίνουν. Το βέβαιο είναι ότι θα δοθεί σκληρή μάχη μέχρι το τέλος που μας δίνει το μήνυμα ότι θα έχουμε μπόλικο σασπένς μέχρι το φινάλε. Εκτός κι αν κάποιοι δεν αντέξουν αυτή την μεγάλη πίεση.
Παρακάτω δείτε τους αγώνες που έχουν να δώσουν οι τρεις «μονομάχοι»

23η αγων.
Θήβα – Απόλλων
Κιθαιρώνας – Επαμεινώνδας
Ύπατο – Αμβρυσσέας

24η αγων.
Δάφνη – Απόλλων
Επαμεινώνδας – Ύπατο

25η αγων.
Απόλλων – ΠΑΟΚ
Παναλίαρτος – Επαμεινώνδας
Κιθαιρώνας – Ύπατο

26η αγων.
Αμβρυσσέας – Απόλλων
Επαμεινώνδας – Παρνασσός
Ύπατο – Παναλίαρτος

27η αγων.
Απόλλων – Επαμεινώνδας
Παρνασσός – Ύπατο

28η αγων.
Ύπατο – Απόλλων
Επαμεινώνδας – Ορχομενός

29η αγων.
Απόλλων – Παναλίαρτος
Αναγέννηση – Επαμεινώνδας
Ορχομενός – Ύπατο

30η αγων.
Παρνασσός – Απόλλων
Έπαμεινώνδας – Ένωση
Ύπατο - Αναγέννηση