Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                   
 
 



 
                               
                                                                    Αθήνα, 31 Μαΐου 2016                                      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Εγκαίνια Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών

Παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 7 Ιουνίου τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών από την  Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών διαθέτει πλέον εκθεσιακό χώρο εμβαδού 1.000 τ.μ. και στεγάζει πλήθος αντικειμένων, αντιπροσωπευτικών των χιλιετιών της συνεχούς ανθρώπινης δραστηριότητας στη Βοιωτία.
Η νέα έκθεση διαρθρώνεται σε συνολικά δεκαοκτώ ενότητες, έντεκα από τις οποίες ακολουθούν χρονολογική σειρά από την Παλαιολιθική περίοδο έως και την ίδρυση του νέου Ελληνικού κράτους και παρουσιάζεται διαχρονικά ο πολιτισμός, η καθημερινή ζωή, η πολιτική και κοινωνική εξέλιξη στη Βοιωτία. Σε εξειδικευμένες ενότητες παρουσιάζεται η ιστορία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών και των πρώτων αρχαιολογικών ερευνών στην περιοχή, οι μύθοι που σχετίζονται με τη Βοιωτία και η πνευματική ακτινοβολία της Βοιωτίας από την αρχαιότητα έως και τη σύγχρονη εποχή, με ιδιαίτερη αναφορά στις τραγωδίες του θηβαϊκού μυθολογικού κύκλου.
Μετά την τελετή των εγκαινίων θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση και δεξίωση στην αυλή του Μουσείου, ενώ θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, ελεύθερη στο κοινό, με τίτλο «7 Γυναίκες τραγουδούν για το μουσείο της Θήβας», με τον Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο και τον Παναγιώτη Τσεβά στο ακορντεόν και τη συμβολική φιλική συμμετοχή των: Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάρθα Φριντζήλα.

Η είσοδος στον χώρο των εγκαινίων θα γίνεται μόνο με την επίδειξη της ατομικής πρόσκλησης.