Στον αέρα είναι πλέον όχι μόνο η συμμετοχή της ιστορικής Α.Ε.Ο. στο πρωτάθλημα της α” κατηγορίας αλλά κινδυνεύει ακόμα και η… ύπαρξή της. Η ομάδα του Ορχομενού έχει μείνει ακέφαλη, δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον τουλάχιστον μέχρι στιγμής κι να αναλύσουμε τα όσα είπε ο απερχόμενος πρόεδρος Γ. Σλατινόπουλος στη γενική συνέλευση, τότε καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους στην Ελλάδα.
Ο κ. Σλατινόπουλος έκανε ένα δριμύ κατηγορώ κατά πάντων τομίζοντας την παμτελή αδιαφορία όλων για την ομάδα και έδωσε το μήνυμα οτι με την υπάρχουσαν κατάσταση δεν υπάρχει μέλλον.
 
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γ. Σλατινόπουλος που έχουν πολύ ενδιαφέρον:
 
Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας. Απόψε θα πρωτοτυπήσω….
Πρώτα θα αναφερθώ σε αυτούς που στήριξαν τον σύλλογό μας  και μετά θα επεκταθώ στα υπόλοιπα θέματα. Αρχικά θα ήθελα να ζητήσω δημόσια ένα μεγάλο συγνώμη από την οικογένειά μου για  ότι τους δημιούργησα όλα αυτά τα χρόνια υπηρετώντας την ομάδα μας.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον μεγαλύτερο χορηγό μας  που δεν είναι άλλος από τον επαγγελματικό κόσμο του Ορχομενού. Κανένας επαγγελματίας ποτέ δε μας αρνήθηκε να μας στηρίξει όταν του το ζητήσαμε είτε με μικρές ή μεγάλες χορηγίες,ή έστω και με ένα εισιτήριο. Κανένας δεν μας έκλεισε την πόρτα .
Τα τρία τελευταία χρόνια που είχα την τύχη να ηγηθώ αυτής της ιστορικής ομάδας είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση ενός ανθρώπου που όσο του επέτρεπαν οι δυνάμεις του να στηρίξει την προσπάθειά μας το έκανε με κάθε τρόπο. Για παράδειγμα την παραχώρηση του λεωφορείου του Δήμου για τις μετακινήσεις της ομάδας μας, με την κάλυψη των εξόδων στην ΕΠΣΒ όταν μας είχαν κλέψει τα καλώδια από το γήπεδο και αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε για προπόνηση στον Άγιο Σπυρίδωνα. Επίσης κάλυψε ανάγκες του συλλόγου με χρηματικά ποσά , όταν χρειάστηκε . Φέτος διέθεσε το ποσό των 1100 Ευρώ. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι άλλος από τον Δήμαρχο κ. Κ Ξηρογιάννη, τον ευχαριστούμε μέσα από την ψυχή μας.
Επίσης τον προπονητή μας κ. Δέδε Ευθύμιο που αν και απλήρωτος δεν σκέφτηκε ποτέ να μας εγκαταλείψει και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό.Τέλος τους ποδοσφαιριστές της ομάδας που ορισμένοι Ορχομένιοι τους θεωρούσαν ξένους, έδωσαν μέχρι τέλους τον καλύτερό τους εαυτό και αισθάνονταν υπερηφάνεια που φόρεσαν αυτή τη φανέλα της ΑΕΟ.
Δεν θα ξεχάσω και τους παράγοντες του ΔΣ   που δεν ήταν λίγες οι φορές  που μάτωσαν οικονομικά  όσο και ηθικά αφήνοντας δουλειές και οικογένεια για να είναι ατέλειωτες ώρες κοντά στην ομάδα.
Αν ξέχασα κάποιον συγχωρέστε με!
Πάμε τώρα στο τι συνέβη και χάθηκε όλη αυτή η συνοχή που υπήρχε όταν ξεκινήσαμε το 2007. Αρχικά έφυγαν από την ομάδα οι γονείς  που ήταν στο ΔΣ μόλις μεγάλωσαν τα παιδιά τους  και ήταν αυτοί που μας είχαν παροτρύνει να αναλάβουμε όλοι μαζί την Α.Ε.Ο.
Αργότερα τα παιδιά που μεγαλώσαμε ποδοσφαιρικά νόμιζαν ότι έγιναν όλοι ΡΟΝΑΛΝΤΟ ξαφνικά και εφόσον είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία του καλοκαιριού, όταν το πρωτάθλημα έφτανε στην 3η και 4η αγωνιστική, εγκατέλειψαν την ομάδα ζητώντας τα δελτία τους για να πάνε αλλού, άσχετα αν είχε λήξει η μεταγραφική περίοδος και άφηναν την ομάδα χωρίς παίκτες να βολοδέρνει για να σωθεί.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έρχονται οι γονείς τους και να βρίζουν εμάς και τις οικογένειές μας όπου μας έβρισκαν, στις δουλειές μας, στο γήπεδο και μας απειλούσαν για να τους δώσουμε τα δελτία των παιδιών τους.
Τη φετινή σεζόν το πρωτάθλημα τελείωσε με σωτηρία της ομάδας μας παίζοντας στα τελευταία παιχνίδια μόνο με 5 Ορχομένιους .
Από τους ποδοσφαιριστές  του 2007 μόνο ένας αγωνίζεται σήμερα με τα χρώματα της ομάδας μας. Θα σταθώ τώρα  και  στους γονείς  των  παιδιών Ακαδημιών μας.
Αδιάφοροι πλην ελαχίστων. Οι  Ακαδημίες αριθμούν 90 παιδιά και πλήρωσαν μόνο οι μισοί . Είναι κρίμα οι περισσότεροι γονείς να μην βλέπουν τα παιδιά τους να προπονούνται και να αγωνίζονται με την ομάδα μας. Δεν έχει έρθει ποτέ κανένας γονιός να δει την ομάδα  των παιδιών.
Και έρχεται η Κρίση : η ομάδα δεν τα βγάζει πέρα οικονομικά, οι χορηγίες λιγοστεύουν, φίλαθλοι δεν έρχονται στο γήπεδο, στις εκδηλώσεις η ομάδα δεν στηρίζεται, με αποτέλεσμα να μας λείπουν σημαντικά πράγματα όπως φάρμακα και αθλητικό υλικό.Και ξαφνικά αντιμετωπίζουμε ένα νέο σύλλογο.
Αυτόν των Παλαιμάχων που κάνουν κάποιες εκδηλώσεις για φιλανθρωπικό σκοπό και καλώς έπραξαν βγαίνοντας και παίρνοντας χορηγίες από τους επαγγελματίες δημιουργώντας όμως μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στην ομάδα χωρίς να το έχουν καταλάβει θέλω να πιστεύω.
Τονίζω όμως  ότι  έδωσαν και στην Α.Ε.Ο. το συνολικό ποσό 1.380 Ε από τους αγώνες με την ΑΕΚ και Π.Α.Ο., καθώς επίσης και 400 Ε από τον αγώνα με την Ο.Σ.Φ.Π.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται αι ο αιφνίδιος θάνατος του ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΣΑΓΑΛΑ. Το στήριγμα της ομάδας παύει πλέον να υπάρχει και η αντίστροφη μέτρηση για κατάρρευση είχε αρχίσει να έρχεται.‘Όμως σκύψαμε το κεφάλι συνεχίσαμε τελείωσε η σεζόν με πολύ κόπο  χωρίς πλέον την στήριξη του στυλοβάτη του οποίου οι Ορχομένιοι ούτε καν σκέφτηκαν να τον τιμήσουν  στο τουρνουά που διοργανώσαμε για τιμήσουμε την μνήμη του.
Η μόνη επιτυχία την φετινή χρονιά ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος Βοιωτίας JUNIOR. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ψηλά τον αθλητισμό στην πόλη μας αλλά δυστυχώς…..
Για όλα αυτά λοιπόν που ανέφερα που είναι  λίγα σας δηλώνω ότι δεν θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ΑΕΟ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!


Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν υποψηφιότητα για  μέλη στο νέο Δ.Σ. της Α.Ε.Ο. μπορούν να επικοινωνήσουν πριν τις εκλογές με τον απερχόμενο πρόεδρο  κ. Σλατινόπουλο στο τηλ. 697 432 7198.

Πηγη: orchomenos-news.blogspot.gr