Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άνθρωπος και αστικός χώρος / Άνθρωπος και τέχνη
Η ΧΕΝ Θήβας, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματός της 2015-2016, θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα, όπου θα εξετάζεται η ανθρώπινη ύπαρξη στο χώρο, με την αρχιτέκτονα Σαπφώ Μακρή.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται μία Πέμπτη τον μήνα, στο τοπικό μας κέντρο (Κάδου 56-60), τηλ: 2262029505. Έναρξη Πέμπτη 15/10/2015 και ώρα 5.00-6.00μμ.
Στόχοι του προγράμματος:
-       Θα εξεταστεί η ανθρώπινη ύπαρξη στον χώρο. Έννοιες όπως η ιδιωτικότητα, ο προσωπικός χώρος, ο συνωστισμός, κ.ά., αλλά και οι συμβολικές διαστάσεις του χώρου.
-       Ο χώρος αναφοράς του μεγαλύτερου ποσοστού της ανθρωπότητας, ο αστικός χώρος, μοιάζει εχθρικός και ξένος. Είναι πράγματι έτσι; Τι πρέπει να κάνουμε για να μετατραπεί από έναν αόριστο χώρο στον δικό μας βιωμένο τόπο;
-       Μπορεί και η τέχνη να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση; Αλλά και ποιο ρόλο παίζει στη ζωή μας και πώς μπορούμε να την αντιληφθούμε στην καθημερινότητά μας;
Οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν είναι διαλέξεις, συζήτηση, ‘’ασκήσεις’’ στην πόλη, κείμενο πάνω σε έννοιες που τίθενται, με στόχο την παρουσίαση έκθεσης ‘’καταγραφής, ανάδειξης και πρότασης σημείων της πόλης’’, κ.ά.
Το πρόγραμμα είναι εθελοντική προσφορά και προσφέρεται δωρεάν.

Χ.Ε.Ν. ΘΗΒΑΣ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Ο.ΚΑ.ΝΑ « ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ»,  θα λειτουργήσουν δωρεάν, στον χώρο του συλλόγου μας (Κάδμου 56-60), για τη σχολική χρονιά 2015- 2016, ομάδες γονέων παιδιών Δημοτικού και Γυμνασίου.
Όσοι γονείς και κηδεμόνες ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Χ.Ε.Ν στο τηλέφωνο 2262029505 ή 2262027774. Μπορούν επίσης να ενημερωθούν κατά την ημέρα του Αγιασμού (1/10/2015) και ώρα 6.00μμ., στο Τοπικό μας  Κέντρο, όπου και θα αναλυθεί και ολόκληρο το πρόγραμμα του Συλλόγου μας για την νέα χρονιά.
Θα λειτουργήσουν δυο τμήματα ομάδων κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
-          Για γονείς παιδιών Δημοτικού, από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο, κάθε Δευτέρα 5.00 – 7.00 μμ – Έναρξη Δευτέρα 8/10/2015 – ώρα 5.00 μμ.
-          Για γονείς παιδιών Γυμνασίου, από Ιανουάριο έως Μάρτιο, κάθε Δευτέρα 17.00 – 19.00 μμ. – Έναρξη Δευτέρα 11/1/2016 – ώρα 5.00 μμ.
Απαραίτητη η έγκαιρη προεγγραφή για την δημιουργία των τμημάτων.
Σκοπός των  ομάδων είναι η υποστήριξη και ενίσχυση των γονέων στο ρόλο τους, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων, προβληματισμών και εμπειριών μεταξύ των γονέων. Ενδεικτικά θέματα που θα επεξεργαστεί κάθε ομάδα είναι:
·         Η αναζήτηση τρόπων ουσιαστικής επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.
·         Η διαχείριση των συναισθημάτων.
·         Η ενίσχυση της αυτονομίας, της αυτοεκτίμησης & της υπευθυνότητας των παιδιών/ εφήβων.
·         Η οριοθέτηση της συμπεριφοράς.
·         Η διαχείριση των συγκρούσεων μέσα στην οικογένεια.
·         Η διαχείριση της απώλειας, (χωρισμός γονέων, πένθος, κ.α.).
·         Η σεξουαλικότητα στην παιδική/ εφηβική ηλικία.
·         Τα αίτια και η αντιμετώπιση της επιθετικής συμπεριφοράς.
·         Ο ρόλος των γονέων στην πρόληψη της επιθετικότητας, του σχολικού εκφοβισμού και της εξάρτησης .

   Οι υπηρεσίες της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΖΩΗΣ» παρέχονται δωρεάν.
Χ.Ε.Ν. ΘΗΒΑΣ