ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ !!! ΔΩΡΕΑΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ '' ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑΣ '' ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ !!!

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013
Πλατεία Κεραμοπούλου Μουσείου Θηβών
Παρουσία εκατοντάδων Δημοτών τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων , πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική Εκδήλωση τού Νεοσύστατου αλλά άκρως εντυπωσιακού στην δράση του !!! Πολιτιστικού Συλλόγου τής Θήβας '' ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΝ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑΣ '' στην Πλατεία Κεραμοπούλου , στον προαύλιο χώρο τού Μουσείου τής Θήβας η οποία ήταν προσφορά Δωρεάν προς τούς Δημότες τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων .
Κάτω από το Αυγουστιάτικο λαμπερό Φεγγάρι οι Δημότες τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων απόλαυσαν πλούσιο ζωντανό Μουσικό Πρόγραμμα από την Κομπανία πού απαρτιζόταν από Καλλιτέχνες τής ευρύτερης περιοχής και πρόσφεραν αφιλοκερδώς στο '' ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΝ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑΣ '' καί τό Θηβα'ι'κό κοινό ,αυτή την υπέροχη Μουσική Βραδιά .
Η Κομπανία απαρτιζόταν από τούς κ.κ. :
  • Δέδε Κώστα (πλήκτρα)
  • Κελεκίδη Δήμητρα (τραγούδι)
  • Λαζάρου Αγγελική (τραγούδι)
  • Παπάζογλου Βαγγέλη (μπουζούκι)
  • Σταματάκη Βασίλη (τραγούδι)
Τό '' ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΝ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑΣ '' είχε φροντίσει για τα πάντα !!! προσφέροντας στους Θηβαίους Δημότες πού είχαν κατακλύσει κυριολεκτικά τον περιβάλλοντα χώρο τής Πλατείας Κεραμοπούλου Δωρεάν !!! πέρα από το Ζωντανό Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα , κρασιά και μπύρες .
Την Αυγουστιάτικη Εκδήλωση συντόνισε ο Δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Σοβατζής ο οποίος αφού καλωσόρισε το κοινό εκ μέρους τού Διοικητικού Συμβουλίου τού Θηβαϊκού Πολιτιστικού Συλλόγου , διάβασε μήνυμα τού Καθηγητή Αρχαιολογίας και Μέντορα τής δημιουργίας τού Συλλόγου κ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου , ενώ δεν άφησε ασχολίαστη την θλιβερή εικόνα πού παρουσιάζει όλα αυτά τα χρόνια το Σφραγισμένο !!! Μουσείο τής Θήβας , αλλά και την Απουσία εκπροσώπων των Φορέων τής Θήβας .
Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον άξιο Πρόεδρο τού '' ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑΣ '' κ. Γιώργο Πέππα ο οποίος ευχαρίστησε το κοινό για την εντυπωσιακή του παρουσία , τονίζοντας ότι η δράση τού Συλλόγου θα συνεχιστεί το ίδιο εντυπωσιακά με στόχο πάντα την ανάδειξη τού Αρχαίου Πολιτισμού τής Θήβας , ενώ στιγμάτισε αρνητικά των απουσία εκπροσώπων των Φορέων τής Θήβας , αλλά και την αρνητική στάση τής Διεύθυνσης τού Μουσείου τής Θήβας απέναντι στην Εκδήλωση .
Τίμησαν με την παρουσία τους την Εκδήλωση ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Ψυχογιός , ο Αντιπρόεδρος τού Δημοτικού Οργανισμού Θήβας κ. Δημήτρης Κουτσοδήμος ο Σύμβουλος τού Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου τής Ε.ΥΔ.Α.Π. κ. Αντώνης Βενιζέλος , και εκπρόσωποι Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων τής Θήβας .



ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Email:sovdim@hotmail.com



ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Email:sovdim@hotmail.com

Ακολουθεί και το Φωτορεπορτάζ σχετικά με την Εκδήλωση τού thivapost τού Συνεργάτη Δημοσιογράφου κ. Νίκου Χατζηδούρου :

Μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου είχε η εκδήλωση του Συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας", που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 21ης Αυγούστου μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας.

Για περίπου τρεις ώρες, οι πολίτες της Θήβας παρακολούθησαν ένα πολύ ωραίο μουσικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Το κρασί και η μπύρα έρεαν άφθονα, και σε συνδυασμό με το λαμπερό φεγγάρι και την μουσική, δημιούργησαν μια πανδαισία απόλαυσης, και ένα όμορφο περιβάλλον που δεν έμεινε ασχολίαστο από τους παρευρισκομένους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο δημοσιογράφος κ.Δημήτρης Σοβατζής και μεταξύ άλλων τόνισε την άξια σχολιασμού απουσία της Δημοτικής Αρχής, ενώ και ο πρόεδρος κ. Γιώργος Πέππας έπραξε το ίδιο, με ζωγραφισμένη την απογοήτευση στο πρόσωπό του για την απουσία του Δημάρχου Θηβαίων. «Του χρόνου ευτυχώς θα είναι άλλος Δήμαρχος», είπε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του.

Αρνητικά σχόλια υπήρξαν και για το θεοσκότεινο και κλειστό μουσείο, την στιγμή που σε όλη την Ελλάδα όλα τα μουσεία παρέμειναν ανοιχτά για τη γιορτή του πολιτισμού, να τα απολαύσει ο κόσμος.

Αρνητικά σχολιάστηκε το κλειστό μουσείο και από μια ομάδα ξένων επισκεπτών, που βρέθηκαν στην Θήβα για την εκδήλωση.

Οι πολίτες της Θήβας που για αυτούς πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για την όμορφη βραδιά που διοργάνωσε ο σύλλογος , ενώ ο πρόεδρος κ. Γιώργος Πέππας δήλωσε ότι από του χρόνου η εκδήλωση αυτή θα έχει την μορφή φεστιβάλ.

Το μήνυμα που έστειλε και διαβάστηκε στην εκδήλωση ο κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες το Αυγουστιάτικο φεγγάρι καταυγάζει τον ουρανό της Θήβας και τα σπουδαία μνημεία της χιλιάδες χρόνια τώρα, καθώς το νήμα της ζωής στην πόλη του Κάδμου συνεχίζει στην πορεία του τα πεπρωμένα του Ελληνισμού. Με τις μικρές δυνάμεις μας, με το Φροντιστήριο της Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας διακονούμε την παράδοση αυτής της Ιερής Πόλης, σεμνοί Ιεροφάντες ένδοξων ή τραγικών μορφών της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας. Η συνείδηση συνυφασμένη με τη γνώση διασφαλίζει τη συνέχεια της ιστορικής πορείας του Έθνους μας στην οποία η πόλη της Θήβας υπήρξε φωτεινό μετέωρο. Θα μείνουμε προσηλωμένοι στο χρέος μας να συντηρήσουμε τα έργα των πατέρων μας, των προγόνων μας απέναντι σε όποιες δυσκολίες και αντιξοότητες και να εμφυσήσουμε στη νεολαία μας τα ιδεώδη που ανέδειξαν τη φυλή μας παιδαγωγό και εκπολιτιστή της Παγκόσμιας Κοινωνίας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς.

Θεόδωρος Σπυρόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί η αφιλοκερδώς εμφάνιση της ορχήστρας, που απαρτίζεται με αλφαβητική σειρά από:


  • Δέδες Κώστας (πλήκτρα)
  • Κελεκίδη Δήμητρα (τραγούδι)
  • Λαζάρου Αγγελική (τραγούδι)
  • Παπάζογλου Βαγγέλης (μπουζούκι)
  • Σταματάκης Βασίλης (τραγούδι)

Ο Σύλλογος διέθεσε δωρεάν κρασί και μπύρα


Αργότερα θα συμπληρώσουμε την ανάρτηση με φωτογραφίες και βίντεο...


Νίκος Χατζηδούρος thivapost