Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ PLAY-OFF & PLAY-OUT A'ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


1.      ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ PLAY-OFF Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 Στο Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας για την ανάδειξη του Πρωταθλητή θα υπάρχει το Σύστημα Play-Off. Για τον Υποβιβασμό των Σωματείων θα χρησιμοποιηθεί το Σύστημα των Play-Out. Η συμμετοχή των Σωματείων στα Play-off και Play-out Α΄ ερασιτεχνικής Κατηγορίας είναι υποχρεωτική.
 Για τη μη συμμετοχή σ’ αυτούς τους αγώνες επιβάλλονταικυρώσεις σύμφωνα με τον Κ.Α.Π.(Άρθρο 17,παρ.2)
  Α) Σε περίπτωση ισοβαθμίας βαθμών και τερμάτων των ομάδων μετά την λήξη του Πρωταθλήματος , γίνεται αγώνας κατάταξης σύμφωνα μα το άρθρο 20 ΚΑΠ ΕΡΑΣ.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ  για την τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος
  Β) Οι αγώνες των PLAY OFF δεν θα διεξαχθούν εφόσον η μεταξύ τους διαφορά του (1ου ) πρώτου με τον (2ο ) δεύτερο είναι πέντε (5) βαθμοί και άνω (πχ 50 ο πρώτος και 45 ο δεύτερος , αναδεικνύεται πρωταθλητής ο 1ος του πρωταθλήματος ). Εάν δεν υπάρχει διαφορά των πέντε 5 βαθμών , οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα των Play-Off για τη ανάδειξη Πρωταθλητή , όπως αναφέρετε παρακάτω
  Οι αγώνες σ΄αυτή την περίπτωση θα είναι μονοί  . Στην πρώτη φάση θα διεξαχθούν οι αγώνες   α) μεταξύ του 2ου με τον 5ο (2Χ5) και β) μεταξύ του 3ου με τον 4ο (3Χ4) όπως αυτοί κατατάχθηκαν βαθμολογικά με τη λήξη του πρωταθλήματος , με έδρες του 2ου και του 3ου . Ως πλεονέκτημα για την πρόκριση της ομάδος των αντίστοιχων ζευγαριών δίνεται στον 2ο και στον 3ο η έδρα η νίκη και η ισοπαλία .Ενώ για την πρόκριση του 5ου και του 4ου είναι μόνο η νίκη  .
  Παράταση και πέναλτι στα παραπάνω παιχνίδια δεν υπάρχουν .
  Με αυτό τον τρόπο οι προκρινόμενες ομάδες οι οποίες θα προκύψουν από την διεξαγωγή των
δύο αγώνων θα αγωνιστούν μεταξύ τους. Λαμβάνοντας ως έδρα, την έδρα του σωματείου που κατέλαβε στο πρωτάθλημα την μεγαλύτερη βαθμολογική θέση.
Η πρόκριση δίνεται στη γηπεδούχο ομάδα με νίκη και ισοπαλία ενώ στη φιλοξενούμενη μόνο
με νίκη.
 Η προκρινόμενη ομάδα δίνει αγώνα με την πρώτη ομάδα στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος , στο Αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΒ στον Αγ. Σπυρίδωνα Ορχομενού..
  Πρωταθλητής για την Ποδοσφαιρική Περίοδο 2017-2018 ανακηρύσσεται από αυτό τον αγώνα, ο μεν πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με νίκη και ισοπαλία ενώ η προκρινόμενη ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια μόνο με νίκη .        

2.      ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ PLAY-OUT A΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 Α) Σε περίπτωση ισοβαθμίας βαθμών και τερμάτων των ομάδων μετά την λήξη του Πρωταθλήματος , γίνεται αγώνας κατάταξης σύμφωνα μα το άρθρο 20 ΚΑΠ ΕΡΑΣ.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ  για την τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος
 Β) Ο 16ος Υποβιβάζεται απ ευθείας
 Γ) Οι 15ος ,14ος,13ος ,12ος, παίζουν Play-out σε μίνι πρωτάθλημα (διπλών αγώνων) λαμβάνοντας υπ όψη την τελική βαθμολογία της κάθε ομάδος που κατέκτησε στο πρωτάθλημα (12ος,13ος, 14ος,15ος,) διαιρώντας δια τέσσερα και εκ του αποτελέσματος που θα προκύψει ξεκινάει η κάθε ομάδα με τους ανάλογους βαθμούς .
Ο δεκαδικός αριθμός που θα προκύψει μετά την διαίρεση του 0,5 και άνω , προσμετράτε στον επόμενο ακέραιο βαθμό (πχ18:4=4,5=5) ενώ του 0,4 και κάτω προσμετράτε στον προηγούμενο ακέραιο βαθμό (πχ17:4=4,25=4) 
Η ομάδα που κατακτά την 12η θέση κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, πριμοδοτείται για την βαθμολογία της έναρξης των Play-Out  με έναν ακόμη βαθμό από αυτούς που θα προκύψουν κατά την διαίρεση .
Σε περίπτωση ισοβαθμίας των ομάδων μετά την ολοκλήρωση των αγώνων Play-Off  , υπερισχύει η ομάδα που στη κανονική περίοδο τερμάτισε υψηλότερα .
Η κλήρωση των αγώνων  Play-Out    θα γίνει στα γραφεία της ΕΠΣ Βοιωτίας παρουσία εκπροσώπων των διαγωνιζόμενων ομάδων μετά την λήξη του Πρωταθλήματος . Με αυτό τον τρόπο κατοχυρώνεται η τελική βαθμολογία .

Μετά την διεξαγωγή των  Play-Out  κατοχυρώνονται οι 15η, 14η, 13η, 12η, θέση του Πρωταθλήματος.